Helsinki

Helsinki on eteläinen rannikkokaupunki ja Suomen pääkaupunki. Noin 650000 asukkaan Helsinki on Suomen suurin asukaskeskittymä. Helsingin seudun metropolialueella on noin 1,5 miljoonaa asukasta. Helsingillä on pitkät historialliset perinteet ja Helsinki pitääkin sisällään suuren määrän maamme tärkeimpiä kulttuurillisia ja taloudellisia toimijoita.

Helsingin ostoskeskittymä on rakentunut pääkaupungin ydinkeskustan alueelle. Stockmann tavaratalon edustalta kulkeva Aleksanterinkatu on Helsingin pankkitoiminnan keskus jonka varrelta löytyvät muun muassa Nordean entinen pääkonttori sekä muita tärkeimpiä suomalaisia ja kansainvälisiä liikepankkeja, sekä pikalaina yrityksiä, kuten GF Money. Helsinkiä pidetään myös Euroopan mittakaavassa tärkeänä finanssialan kaupunkina. Nordea siirsi vuonna 2018 pääkonttorinta takaisin Helsinkiin, johtuen ruotsin pankkialan lainsäädäntömuutoksista. Suomi ja Helsinki on historiansa aika tarjonnut kodin useille kansainvälisille liikepankeille. Suomi kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita muun muassa vakaan ympäristönsä, sekä ennustettavan lainsäädännön vuoksi.

Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki on suomalaisten yritysten koti pörssissä. Fabianiankadulla sijaitseva Helsingin pörssitalo on myös arkkitehtuurisesti historiallinen rakennus.

 

Snadi Stadi

Snadi Stadi keskittyy Helsingin alueen taloudellisiin uutisiin. Käsittelemme pienen metropolimme asioita kaikilta osa-alueilta, mutta uutisten pääpaino asettuu Helsingin talousalueen taloudellisiin uutisointeihin.